Sentiments i emocions

S'ha de fer una diferenciació entre els sentiments i les emocions, aquestes darreres, corresponen a una expressió espontània provocada per un estímul que arriba de forma sobtada, ja sigui extern o intern,  aquestes reaccions van acompanyades de manifestacions de caire fisiològic, com ara  llàgrimes, acceleració cardíaca, rialles... Són una reacció incontrolada i momentània, tenen una funció adaptativa al medi, per això les emocions negatives compleixen un paper molt important en la nostra vida, si no existís la por, per exemple, no podríem preveure estats de risc que ens posarien en perill davant de situacions potencialment perilloses, també tenen una funció de tipus social, ja que mitjançant aquestes, podem expressar als altres com ens sentim, les principals emocions són; alegria, por, còlera, sorpresa, plaer, rebuig, ansietat...
Per altra banda, els sentiments corresponen  a estats afectius més complexos i duradors, estan lligats a records d'experiències passades, són el producte de l'especialització de les emocions, així doncs, coneixem com sentiments l'amistat, la vergonya, la gelosia, l'amor, la tristor... Tant els sentiments com les emocions comporten la vida afectiva de l'infant i l'acompanyarà al llarg de la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuánto me alegro de que pintes conmigo en blanco y negro graffitis en los muros del planeta y, si falta un color en mi paleta, regálemelo tú (J. Sabina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...