La família i un més. Gelosia

Els infants, així com els adults, reaccionen als nous esdeveniments de formes molt inesperades, davant d'una situació d'agressivitat sobtada provocada per l'arribada de un nou membre a la família, els adults poden, mitjançant l'observació, classificar el nivell de gelosia que pateix l'infant, una vegada identificat el grau d'intensitat d'aquest nou estat emocional, família i si és el cas, educadors poden elaborar diferents estratègies per minimitzar o exhaurir aquest tipus de conducta. 

És important fer sentir al nen segur i una part important de l'univers que l'envolta. A casa s'han d'equilibrar els afectes, atenen a les necessitats afectives que el nen requereixi, evitant les comparacions entre els germans, cadascú es un ésser individual i únic, creant un ambient estable, reforçant sempre els comportaments positius per davant dels negatius, fent-li col·labora en tasques senzilles que el facin sentir gran i amb les quals tingui una sensació de benestar,  destacant aquest fet com a rellevant i fent-li saber l'orgullosos que estem i la sort que tenim de poder comptar amb la seva ajuda, potenciant les avantatges del rol de germà gran. 

A l'aula es pot aprofitar per treballar les emocions organitzant activitats relacionades amb el tema, tractant les emocions que experimenta en el moment de les crisis i ajudant a l'infant a gestionar els seus sentiments, mitjançant jocs, contes... 

Si l'episodi es correspon a un període passatger  i controlat, propi de la nova situació familiar finalment, en condicions normals, el nen superarà aquesta fase i afiançarà llaços afectius amb el germà que seran duradors en el temps i que els proporcionarà una complicitat pròpia dels vincles familiars. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuánto me alegro de que pintes conmigo en blanco y negro graffitis en los muros del planeta y, si falta un color en mi paleta, regálemelo tú (J. Sabina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...