Pal de pluja


Els sorolls formen part de la nostra quotidianitat, els rebem ja des del cinquè mes de gestació, a l'interior del úter de les nostres mares, en forma de vibracions que es transmeten al llarg de la columna vertebral i que arriben al nadó en forma d'ones sonores. Per aquest motiu, no és estrany escoltar a dones embarassades dir que li posen música al fetus. 

Comença llavors un camí on els sorolls s'especialitzaran, entre sorolls agradables i no agradables, sorolls que prendran un valor expressiu, i que serviran per comunicar estats d'ànims, necessitats, sentiments...

En el grau més alt de l'especialització del soroll emès pels humans tenim  el llenguatge oral i el llenguatge musical. Aquesta capacitat per controlar el timbre, el to, la melodia, de forma harmònica, té lloc després d'experimentar amb la pròpia veu i els element que ens envolten.

La música ens transmet una sensació plaent, reforça la nostra expressió corporal i verbal, ens ajuda a desenvolupar la creativitat. la coordinació, la intel·ligència... Però més enllà de tot això, la música és emoció, qui no ha plorat escoltant una cançó, o de cop i volta ha sentit  com millorava el seu estat anímic?

Així doncs, no cal dir la importància d'incloure la música en el dia a dia dels infants, deixant-los experimentar i explorar totes les seves possibilitats creatives, amb experiències vivencials, on l'infant pugui sentir-se lliure per viure la música plenament.

I com la música també convida a la gresca , al Tabola no podíem deixar passar l'oportunitat de parlar-ne.

Us proposen una manualitat molt senzilla, i amb elements que tenim a casa. Si us agrada el soroll de la pluja, aquesta és la vostra!

Podeu veure un pas a pas de l'elaboració al següent vídeo






"La música és aquell lloc
on tots coincidim alguna vegada"







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuánto me alegro de que pintes conmigo en blanco y negro graffitis en los muros del planeta y, si falta un color en mi paleta, regálemelo tú (J. Sabina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...